Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Cizrnový salát
(vde)
recept číslo: 2050
cizrsa.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 konzerva cizrny
1 maďarská (ostrá) klobása
2 lahůdkové cibule s natí
2 rajčata
1 zelená paprika
2 lžíce vinného octa
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžička cukru
sůl
mletý pepř
 

Postup

Cizrnu z konzervy necháme okapat na sítku. Zatím si připravíme nálev smícháním vinného octa (světlého), olivového oleje, citrónové šťávy, cukru, soli a pepře. Počkáme, až se cukr a sůl rozpustí, nálev nalijeme na cizrnu a promícháme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibulku i s natí, opět promícháme a necháme v chladnu odležet asi 3 hodiny.
Klobásu, rajčata a papriku očistíme a nakrájíme na plátky. Před podáváním přidáme do salátu a lehce zamícháme. Podáváme třeba s topinkami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".