Jde o jednoduchý recept a navíc z těch nejběžnějších surovin, které máte doma obvykle k dispozici...
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na velmi jemné plátky (nejlépe na krouhači). Cibuli oloupeme, pórek očistíme a omyjeme. Obojí nakrájíme na kolečka, šunkový salám na proužky. Na velké pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na něj brambory, cibuli, pórek, šunku a bobkový list, osolíme, opepříme, pokmínujeme. Za stálého obracení opékáma asi 15 minut. Nakonec přidáme nakrájené rozpůlené okurky a cibulky. Na druhé pánvi usmažíme na másle 4 volská oka. Opečené brambory rozdělíme na talíře, navrch položíme volské oko. Dozdobíme zelenou natí (celerovou, ze zelené petržele).
Poznámka:
Místo nakládaných okurek a cibulek lze použít také jinou sterilovanou zeleninovou směs.
?