Do mísy dáme strouhanku a zvlhčíme ji 2 lžícemi mléka. Smícháme s masem, osolíme a opepříme. Hmotu dobře propracujeme. Lžící namočenou ve studené vodě z ní oddělujeme kousky a mokrýma rukama tvarujeme kuličky. Opečeme je ze všech stran na rozpuštěném másle. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme, rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Ananas z konzervy necháme okapat. V hrnci na troše oleje dáme zpěnit cibuli, přidáme rajčata, česnek ananas, bílé víno a sojovou omáčku, ochutíme citronovou šťávou a osladíme rovnou kávovou lžičkou cukru. Necháme dusit asi 10 až 15 minut, podléváme dle potřeby. Nakonec masové kuličky v této směsi prohřejeme. Podáváme s těstovinami, případně s chlebem.
?