Gulášovou pytlíkovou polévku se mi nikdy nepodařilo překonat, a tak záleží jen na tom, jaký druh si vyberu a jak jej vylepším. Zde je tedy malá inspirace...
Dáme vařit asi 1,5 l vody. Oloupeme si brambory, nakrájíme je na kostky a přidáme do vody. Očistíme a nakrájíme také další zeleninu, ale tu budeme přidávat až později. Oloupeme špekáčky a nakrájíme na půlkolečka. Jakmile se voda vaří, přidáme hmotu na gulášovou polévku, pórek nakrájený na kolečka, proužky papriky a nakrájenou feferonku. Povaříme doporučovaných deset minut. Špekáčky opečeme na troše másla a přidáme do polévky až téměř nakonec. Nezkazíme také ozdobením polévky jakoukoliv zelenou natí. Podáváme samozřejmě s čerstvým pečivem.
Poznámky:
máte-li k dispozici libeček, dejte je vařit vcelku do polévky v okamžiku, kdy vkládáte brambory. Po uvaření z polévky vyndejte.
feferonku můžete vynechat, zvláště je-li polévka určena také pro děti
použít lze samozřejmě jakoukoliv měkkou uzeninu nebo i klobásu - tu však není třeba opékat předem
?