Jídlo je rychle připravené, ale náročnější na koordinaci činností. Předpokládám, že nudle použijete kupované (mně se osvědčily tzv. Babiččiny nudle). Doporučuji začít přípravou surovin na omáčku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Ementál i Nivu nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Smetanový sýr vybalíme ze staniolu a rozdělíme na kousky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Nasekáme si petrželku nebo pažitku. Příprava surovin předem je důležitá, protože vlastní vaření omáčky i nudlí je velmi rychlé a probíhá současně.
Potom si dáme vařit dostatečné množství vody na těstoviny.
Na pánev dáme nakrájenou slaninu a cibuli a orestujeme. Přilijeme smetanu a přidáme všechny sýry. Mícháme, až se sýry rozpustí a vznikne hustá sýrová omáčka. Oregano a větší část nasekané zelené petrželky přidáme až nakonec a odstavíme ze zdroje tepla.
Těstoviny vložíme do vroucí vody, promícháme a vaříme 3 až 4 minuty. Po této době odstavíme ze zdroje tepla a necháme ještě 5 minut dojít pod pokličkou. Hotové zcedíme a na míse promícháme se sýrovou omáčkou. Podáváme posypané zbytkem pažitky nebo zelené petrželky.
Poznámka: Pokrm je to velmi chutný, ale i vydatný. Takže si pochutnávejte jen občas a kompenzujte pohybem.