Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kuřecí stejky na černém pivě
(vde)
recept číslo: 1977
kunapiv.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

8 kuřecích stejků (nebo jedno větší kuře)
plnotučná hořčice
mletý kmín
2 menší cibule
sladká mletá paprika
200 ml černého piva
olej

baklažán
česnek
 

Postup

Kuřecí stejky opláchneme, osušíme a jemně potřeme hořčicí. Máme-li celé kuře, rozporcujeme a postupujeme stejně. Připravíme si zapékací misku. Na pánvi zpěníme na troše oleje cibuli nakrájenou na plátky, přidáme kuřecí maso a zprudka opečeme. Přesuneme ho i s cibulí do zapékací misky. Osolíme, posypeme mletou paprikou, mletým kmínem a zalijeme černým pivem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Podle potřeby podlijeme černým pivem. Před koncem pečení odklopíme a necháme zčervenat.
Jako teplou zeleninovou přílohu doporučuje baklažán na česneku. Nakrájíme jej na plátky silné asi 1,5 cm, po obou stranách je posolíme a necháme tzv. vypotit. Kapičky, které se na něm vytvoří, osušíme papírovou utěrkou. Poté plátky nakrájíme na kostičky, znovu osolíme a posypeme prolisovaným česnekem. Na pánvi rozpálíme olej a připravený baklažán na něm rychle opečeme.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".