Pláty listového těsta necháme rozmrazit podle návodu na obalu. Vždy dva a dva pláty navzájem překryjeme. Na lehce pomoučeném vále je vyválíme na sílu asi 3 mm.
Troubu si předehřejeme asi na 200 stupňů, plech vyložíme papírem na pečení nebo lehce vymastíme. Z každého čtverce vykrojíme dvě větší srdíčka a přeneseme je na plech. Jablka si oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Půlky jablek nakrájíme na plátky a naskládáme je jako střešní tašky na obě strany srdce, takže vznikne jakési plastické srdíčko. Máslo si rozehřejeme a srdíčka s jablky jím potřeme. Každé srdíčko ještě posypeme cukrem a ozdobíme uprostře jednou višní. Pečeme v troubě na střední příčke, jakmile okraje srdícka začnou zlátnout, vytáhneme z trouby a ještě teplé podáváme jako zajímavý moučník.
Poznámka:
Aby byl moučník hezký, je třeba mít vhodnou velikost vykrajovačky ve tvaru srdíčka ve vztahu k velikosti použitých jablek.