Kuřecí prsa opláchneme, necháme okapat, osušíme papírovým ubrouskem a lehce naklepeme (třeba přes mikrotenový sáček či potravinářskou folii). Po obou stranách osolíme a posypeme čerstvě umletým pepřem.
Omyté švestky rozpůlíme a zbavíme pecek. Vložíme je do kastrolku, přidáme vodu, hvězdičku badyánu a zvolna dusíme pod pokličkou, až změknou a pustí šťávu. Netrvá to dlouho, švestky by se neměly rozvařit. Potom vyjmeme badyán, škrobovou moučku rozmícháme ve části vína a vlijeme ke švestkám. Přidáme zbývající víno, lehce promícháme a necháme přejít varem. Hotovou švestkovou omáčku odstavíme ze zdroje tepla.
Připravené kuřecí stejky opečeme po obou stranách na oleji a na talíři je polijeme omáčkou se švestkami a můžeme posypat plátky mandlí. Přílohu zvolíme podle chuti.