Několik hodin před vlastní přípravou si maso naložíme do marinády. Směs na marinádu nasypeme do misky, ve které budeme maso marinovat. Přidáme olej
a džus, rozšleháme a necháme pět minut odstát. Potom do marinády vložíme na plátky nakrájené vepřové maso. Plátky několikrát v marinádě otočíme, aby se dobře obalily marinádou, misku přikryjeme potravinářskou fólií a vložíme do ledničky. Necháme odležet několik hodin.
Před tepelnou úpravou masa si očistíme cibuli, nakrájíme ji na plátky a položíme na dno zapékací misky. Na pánvi si rozpálíme olej, marinované maso na něm rychle opečeme po obou stranách a přesuneme do zapékací misky. Zalijeme ho zbylou marinádou, vložíme do trouby a pečeme až je měkké (počítáme minimálně s jednou hodinou pečení, záleží na tom, jak silné jsou plátky). Můžeme postupovat i tak, že marinované maso připravíme pouze opečením na pánvi nebo na grilu (při grilování také potíráme marinádou). Při tomto postupu nepotřebujeme cibuli.
Na závěr nakrájíme šikmo banány, opečeme je na másle a navršíme je na maso. Přizdobíme plátky pomeranče.
Poznámka:
Takto připravené maso krásně voní a jeho pikantní mírně pálivá chuť se krásně snoubí s chutí ovoce.