Baklažán pokrájíme na plátky, každý plátek posolíme po obou stranách a necháme nejméně půl hodiny tzv. vypotit. Vytvoří se na něm kapky, které vysušíme papírovou utěrkou. Tímto způsobem se z baklažánu odstraní hořkost.
Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce naklepeme (třeba přes mikroténový sáček či potravinářskou fólii). Po obou stranách je osolíme, posypeme grilovacím kořením a lehce potřeme olejem. Necháme alespoň půl hodiny odpočinout a zatím se věnujeme třeba přípravě přílohy.
Na pánvi rozpálíme olej a připravené kuřecí plátky na něm opečeme po obou stranách. Přesuneme je do nahřáté misky a uchováme v teple. Na pánev přilijeme další olej, necháme rozpálit a opečeme na něm na větší kousky nakrájený baklažán. Ke konci úpravy posypeme grilovacím kořením, mírně osolíme a jen velmi lehce promícháme.
Opečený baklažán můžeme navršit na kuřecí řízek nebo ho servírujeme jako zeleninovou přílohu k masu.