Rýži propláchneme, vsypeme do vařícího mléka se špetkou soli a uvaříme do měkka. Pozor, nerozvaříme, lepší je mírně tvrdší než rozvařená. Na vaření si zvolíme vhodnou nádobu, aby se mléko nepřipalovalo. Rýži necháme zchladnout a poté do ní vmícháme žloutky, které jsme utřeli s cukrem a s máslem. Lehce vmícháme i dvě třetiny sněhu ušlehaného z bílku.
Formu vytřeme máslem a vysypeme strouhanou houskou, na dno rozprostřeme část rýžové kaše, naklademe vrstvu okapaných meruněk, pokračujeme vrstvou kaše atd. Poslední vrstva by měla být rýže a navrch dáme zbytek ušlehaného sněhu. Upečeme do zlatova ve středně vyhřáté troubě, porce na talířích posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Mají rády zejména menší děti. Lze samozřejmě použít i jiný kompot – třeba švestkový nebo i čerstvé nebo sušené ovoce.