Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Rýžový nákyp
(vde)
recept číslo: 1841
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

200 g rýže
špetka soli
800 ml mléka
4 vejce
100 g cukru
50 g másla
1 velký meruňkový kompot
máslo na vymazání formy
strouhanku na vysypání formy
moučkový cukr na posypání
 

Postup

Rýži propláchneme, vsypeme do vařícího mléka se špetkou soli a uvaříme do měkka. Pozor, nerozvaříme, lepší je mírně tvrdší než rozvařená. Na vaření si zvolíme vhodnou nádobu, aby se mléko nepřipalovalo. Rýži necháme zchladnout a poté do ní vmícháme žloutky, které jsme utřeli s cukrem a s máslem. Lehce vmícháme i dvě třetiny sněhu ušlehaného z bílku.
Formu vytřeme máslem a vysypeme strouhanou houskou, na dno rozprostřeme část rýžové kaše, naklademe vrstvu okapaných meruněk, pokračujeme vrstvou kaše atd. Poslední vrstva by měla být rýže a navrch dáme zbytek ušlehaného sněhu. Upečeme do zlatova ve středně vyhřáté troubě, porce na talířích posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka:
Mají rády zejména menší děti. Lze samozřejmě použít i jiný kompot – třeba švestkový nebo i čerstvé nebo sušené ovoce.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".