Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Královské kuře
(Zdv)
recept číslo: 1818
krakure.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 kuře
sůl
mletý pepř
špetka zázvoru
4 hřebíčky
šťáva z půlky citrónu
200 ml bílého vína
100 g másla
1 malá cibule
4 větší jablka špetka muškátového květu
půl lžičky medu
80 g vlašských
ořechů
60 g rozinek
menší citrón
 

Postup

Rozporcované kuře osolíme, opepříme, pod kůži vložíme hřebíček, pokapeme citrónem a trochou vína a necháme přes noc v chladničce. Druhý den opečeme na rozpáleném másle, přidáme plátky cibule, zalijeme zbytkem vína a dusíme doměkka. Před dokončením přidáme čtvrtky oloupaných jablek okořeněných muškátovým květem, med, rozsekaná jádra ořechů, spařené rozinky a plátky citrónu. Podle potřeby zalijeme ještě trochou vína a krátce podusíme do změknutí
jablek.
Jako přílohu použijeme rýží okořeněnou šafránem nabo karí.

Názory čtenárů

Nakonec jsem kuře udělala bez ořechů, protože jsem je nemohla najít a se žlutými jablky. Lepší by určitě byla kyselejší jablka.
vde dne 6.8.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".