Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jehněčí polévka
(vde)
recept číslo: 1813
jehpol.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g jehněčího masa
1,5 I vody
sůl
polévková zelenina
několik mladých cibulek s nati
40 g rýže
1 žloutek
1 bílý jogurt
1 lžíce zelených bylinek
tuk
 

Postup

Jehněčí maso opereme, nakrájíme na kousky a dáme vařit do studené osolené vody. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky a spolu s nakrájenou cibulkou (i s natí) osmahneme na tuku. Přidáme rýži, necháme ji zesklovatět. Vše vložíme do polévky, když je maso skoro měkké a dovaříme do měkka.
V hrnku rozšleháme jogurt se žloutkem. Polévku stáhneme z ohně a jogurt opatrně za stálého míchání vlijeme do polévky.
Polévku podáváme na předehřátých talířích posypanou nadrobno rozsekanými zelenými bylinkami.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".