Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Jemné kůzlečí na kari
(vde)
recept číslo: 1811
kuzkar.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

1 kg kůzlečího nebo jehněčího masa
hrst hladké mouky
2 lžíce másla (oleje)
2 jablka
2 cibule
2 rajčata
2 stroužky česneku
2 lžíce kari koření
2 lžíce citrónové kůry
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce kokosové moučky
2 lžíce rozinek
2 lžíce pražených mandlí
1 lžička cukru
1 lžička soli
400 ml vývaru
 

Postup

Nejdříve si připravíme vývar (stačí z drůbeží kostky) a všechny suroviny. Maso odblaníme a nakrájíme na kousky. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Opražíme si oloupané mandle (nebo si koupíme již opražené) a nakrájíme je na nudličky. Z dobře omytého citrónu si nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
Nakrájené kousky masa posypeme hladkou moukou a promícháme, aby se obalily. V kastrolu rozpálíme máslo, maso na něm rychle opečeme a vyjmeme. Vsypeme nakrájenou cibuli, jablka, rajčata, česnek a kari koření. Promícháme a orestujeme. Jakmile cibule zesklovatí, vrátíme do kastrolu maso, přidáme citrónovou šťávu, cukr, sůl, kokosovou moučku a rozinky. A hlavně přilijeme všechen vývar a promícháme. Přiklopíme pokličkou a pomalu dusíme, až je maso měkké.
Hotový pokrm posypeme nasekanými praženými mandlemi. Vhodnou přílohou je rýže.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".