Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Polévka z uzeného masa
(vde)
recept číslo: 1764
uzenapo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g uzených žebírek
2 až 3 stroužky česneku
1 mrkev
kousek celeru
3 lžíce zeleného hrášku
3 lžíce krupice (nebo rýže)
1 vejce
zelená petrželka
sůl
 

Postup

Uzená žebírka opláchneme dáme vařit asi do 3 litrů vody. Vaříme zvolna. Mezitím si připravíme všechnu zeleninu. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme. Zelený hrášek můžeme použít buď zmražený nebo sterilovaný. Jakmile je maso na kostech měkké, vyjmeme ho z polévky a vývar pro jistotu procedíme. Vývar přivedeme znovu do varu, přidáme nakrájenou zeleninu a prolisovaný česnek a je-li to třeba, polévku přisolíme (pozor, někdy je uzené maso velmi slané a není třeba solit vůbec). Jakmile maso trochu zchladne, obereme ho, nakrájíme na kostičky a vrátíme do polévky. Pokud použijeme jako zavářku krupici, rozmícháme ji v hrnečku s vejcem, vlijeme do polévky a vidličkou nebo metlou v polévce rozšleháme, aby vznikly menší kousky. Použijeme-li jako zavářku rýži, propláchneme ji a nasypeme do polévky. Vajíčko rozšleháme a vlijeme do polévky přes vidličku. Polévku necháme ještě pár minut povařit (pokud použijeme rýži, tak o trochu déle) a podáváme ji posypanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Zeleninu v polévce můžeme samozřejmě obměňovat. Vhodná je do této polévky třeba i kapusta. Polévky je asi na 10 porcí, pokud vše nespotřebujeme, můžeme zbytek polévky zmrazit pro pozdější použití.

Názory čtenárů

Vyzkoušeno,chutnalo, doporučuji.
spotok dne 14.2.2014 07:35:59
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".