Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Piškotové řezy s jablkovou nádivkou
(Zdv)
recept číslo: 1751
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vejce
120 g jemného pískového cukru
trochu citrónové kůry
120 g polohrubé mouky
600 g jablek
citrónová šťáva
60 g cukru
50 g jader vlašských ořechů
2 lžíce rumu
250 ml smetany ke šlehání
čokoláda na ozdobení
 

Postup

Příprava jablkové nádivky:
Oloupaná jablka nastrouháme na hrubším struhadle, dáme do kastrolu, zakapeme citrónovou šťávou a 6-8 minut podusíme. Do vychladlých přimícháme cukr, nastrouhané ořechy a ochutíme rumem.

V misce utřeme žloutky s polovinou cukru a nastrouhanou citrónovou kůrou do pěny. K tomu přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh, do kterého jsme zašlehali druhou polovinu cukru, zasypeme prosátou moukou a vařečkou opatrně promícháme. Plech si vyložíme papírem na pečení a hmotu rozetřeme na papír tenkým dlouhým nožem. Pečeme rychle v horké troubě asi 10-15 minut. Upečený plát ihned obrátíme vrchní stranou na vál nebo plech a papír opatrně stáhnutím odstraníme. Vychladlý piškotový plát v půli překrojíme, jednu polovinu potřeme jablkovou nádivkou, druhou částí zakryjeme, přitiskneme a nakrájíme na čtverečky. Jednotlivé řezy ozdobíme šlehanou smetanou, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou.

Názory čtenárů

Chtela bych se jeste jednou zeptat zda jsou suroviny spravne zadany v gramech
Petra dne 11.2.2006
Děkuji za upozornění, bylo špatně množství mouky, správně je 120 g.
vde dne 11.2.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".