Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Pečená vepřová kýta
(Zdv)
recept číslo: 1731
vekyta.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 g vepřové kýty
50 g slaniny
40 g másla
2 středně velké
cibule
3 mrkve
4 celé pepře
4 zrnka jalovce
3 kuličky nového
koření
2 lžíce hořčice
citrónová šťáva dle chuti
1/8 litru smetany
 

Postup

Na pekáči opečeme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme máslo a na tenké nudličky nakrájenou mrkev i posekanou cibuli. Celý kus kýty potřeme hořčicí a přidáme do pekáče spolu s jalovcem, novým kořením a pepřem. Vše pokapeme citrónem. Potom dusíme ve středně vyhřáté troubě za občasného podlévání. Když je kýta měkká, podlejeme ji smetanou, případně dochutíme citrónovou šťávou. Před podáváním odstraníme z omáčky kuličky jalovce, nového koření
a pepře, ale zeleninu necedíme.
Recept je původem z francouzské kuchyně. Jako příloha se hodí noky nebo bageta.

Názory čtenárů

Je to výborné a vím co říkám,vařím již nějakých 40 let.Hana dne 16.3.2010
Hana dne 16.3.2010 12:49:31
Dnes to zkusím udělat, tak snad se mi to povede.
Zuzka dne 5.3.2010 13:50:54
Dnes to zkusím udělat, tak snad se mi to povede.
Zuzka dne 5.3.2010 13:50:37
Dnes to zkusím udělat, tak snad se mi to povede.
Zuzka dne 5.3.2010 13:50:15
omáčka s masem výborný,ale něco mi tomu chybělo a tak jsem přidala žampiony a nastrouhanou nivu a k tomu gnocchi-výborné :-)
Gabriela dne 25.2.2010 19:55:29
tak ted jsem to vložila do trouby,pak dám vědět jaké to bylo
Gabriela dne 25.2.2010 16:50:11
Tak náhodou to vypadá dobře a doufám že i dobře chutná.
Jana dne 23.2.2010 08:32:03
Vypadá to příšerně!!! Ta úprava je dost hnusná, i když chuťově je to třeba i dobré, takhle jste to shodili!
Alena dne 13.2.2010 15:26:13
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".