Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Burgundské hovězí
(Zdv)
recept číslo: 1730
burgun.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

600 g hovězího zadního masa
60 g tuku
60 g slaniny
40 g mrkve
30 g petržele
50 g cibule
40 g brusinek
40 g rajčatového
protlaku
40 g hladké mouky 10 g cukru
100 ml červeného vína
ocet
citrónová kůra
sůl
mletý pepř
tymián
voda
 

Postup

Očištěnou, pokrájenou zeleninu opečeme na tuku, přidáme cibuli, potom hovězí maso prošpikované nudličkami slaniny, posolíme, přidáme pepř, brusinky, ostatní koření a rajčatový protlak, podlijeme vodou a přikryté dusíme. Když je maso poloměkké, dáme ho dopéci do trouby. Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a protřeme. Šťávu podle chuti osladíme, okyselíme a dochutíme vínem. Maso pokrájíme na plátky a na talíří polijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Názory čtenárů

Výborné jídlo, snese i víc vína. Ananas bych vynechala a porci "naaranžovala" bez ledabylosti, která z fotky přímo čiší. Jinak - omáčka barevně zcela odpovídá mým představám, chuťově je jídlo určitě také povedené.
tralala dne 26.3.2014 20:08:48
Lol, tragedie:)
Ondřej dne 23.3.2014 18:07:39
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".