Drůbeží prsíčka osolíme, opepříme a opečeme je na ohřátém oleji za častého obracení. Lze však také místo prsíček využít jiné části drůbežího masa. Vychladlé maso nakrájíme na nudličky. Pórek si nakrájíme na kolečka (pouze jeho bílou část) a dáme povařit na 2 minuty do osolené vody. Potom přecedíme a necháme vychladnout. Smícháme si majonézu s bílým jogurtem, citronovou šťávou , pepřem, solí, cukrem a kari. Oříšky si jeně nasekáme, polovinu jich vmícháme do ochucené majonézy a druhou polovinu si odložíme na ozdobení salátu. Pórek smícháme s masem a lehce vmícháme majonézu. Salát necháme asi hodinu vychladit v ledničce, před podáváním posypeme zbylými oříšky.
Jde o salát spíše svačinový - obsahem majonézy, i když odlehčené jogurtem, vzdáleně připomíná oblíbené prodávané saláty. Lze jej dozdobit plátky zeleniny, kterou máme k dispozici a hladovcům podávat s bílým pečivem.
?