Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Datlové hříbečky
(cas)
recept číslo: 1705
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky

datle
čokoládová poleva
 

Postup

Do mouky rozsekáme změklé máslo, přidáme moučkový cukr a žloutky a rukama zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme v chladnu alespoň přes noc, ale může ležet třeba i dva dny.
Datle rozkrojíme na jedné straně a opatrně z nich vyjmeme pecku. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na obdélníky o velikosti asi 5 x 3 cm. Každou datli obalíme těstem a dobře uzavřeme. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 200 stupňů C upečeme. Po upečení sesuneme z plechu, necháme vychladnout a asi třetinu každého kousku namočíme do čokoládové polevy. Výsledkem jsou opravdu malé hříbky.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".