Nejprve si připravíme zálivku. Cibuli oloupeme a nastrouháme do mísy na salát, přidáme prolisované žloutky ze dvou vařených vajec a na drobno nasekané bílky. Postupně přidáváme po troškách olej, ocet, horčici, okořeníme pepřem, přidáme špetku cukru a osolíme. Zálivku necháme v chladu rozležet nejméně půl hodiny. Všechnu zeleninu si dobře očistíme, opereme a necháme okapat. Zelí nakrouháme, okurku nakrájíme na plátky (máme-li, tak vroubkovaným nožem), papriku na proužky a rajčata na osminky. Na rozdíl od většiny jiných salátů, zeleninu nemícháme, ale pro každého připravíme talíř, na který položíme listy hlávkového salátu a na ně položíme po kopečku jednotlivých zelenin. Zelí posypeme tlučeným kmínem, papriky kolečky cibule, rajčata a kolečka vajec pažitkou, mrkev petrželkou. Zeleninu doplníme kopečkem nastrouhaného sýra a plátky šunky. Zálivku podáváme zvlášť - každý si poslouží podle chuti. Tento salát většinou podáváme s čerstvým pečivem a jak již říká jeho jména - jako letní večeři.
?