Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Paprikáš s noky
(vde)
recept číslo: 1698
gubrok.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

750 g hovězího masa
2 cibule
2 lžíce sádla
sůl
bobkový list
1 lžička mleté papriky
celý černý pepř

Na noky:
400 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
220 ml vlahého mléka
1 vejce
špetka soli
50 g změklého másla
 

Postup

Nejdříve si připravíme paprikáš. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. V kastrolu rozpálíme sádlo, cibuli na něm orestujeme, přidáme bobkový list a celý pepř. Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Opečeme ho za občasného míchání po všech stranách. Osolíme, přidáme mletou papriku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Je-li třeba, podlijeme teplou vodou nebo vývarem. Můžeme také připravovat v papiňáku.
Jakmile je maso poloměkké, začneme s přípravou noků. Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme ho na několik kousků a z každého vyválíme na pomoučeném vále silnější váleček. Ten rozkrájíme nožem na noky. Noky shrneme z válu do vroucí osolené vody, lehce promícháme a od chvíle, kdy začne voda znovu vřít, vaříme asi 15 minut. Poté jeden nok překrojíme a ochutnáme. Hotové noky slijeme a ihned promícháme do paprikáše. Společně necháme prohřát. Podáváme s lehkým přílohovým zelím.
Poznámka:
I recept na lehké přílohové zelí najdete v naší Hospodyňce.

Názory čtenárů

S paprikášem jsem měla úspěch. Doporučuji recept vyzkoušet.
Někdy ho opět zopakuji.
Martina dne 31.3.2006
Uvaříno,jedna porce zbyla ještě na zítra. Syn stále říkal, je to zajímavé a pořád lezl do lednice.Tak já ať zapíská. Nezapískal, měl opět mlonou pusu.Bezva.
Jana H. dne 27.11.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".