Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Skořicové marcipánky
(cas)
recept číslo: 1697
marcips.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

100 g marcipánu
70 g změklého másla
40 g cukru krupice
½ vanilkového cukru
1 lžička citrónové šťávy
½ lžičky nastrouhané citrónové kůry
1 vejce
130 g polohrubé mouky
70 g kukuřičného škrobu
½ lžičky prášku do pečiva

Na potření a posypání:
mléko
cukr
skořice
 

Postup

Marcipánovou hmotu a máslo rozetřeme, postupně přidáváme všechen cukr, poté vejce a nakonec pár kapek citrónové šťávy a citrónovou kůru. Nakonec přidáme mouku promíchanou se škrobem a práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho v chladnu odpočinout nejméně hodinu.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Každý kousek potřeme mlékem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Jde o jemné sušenky, jistě je uvítají ti, kteří mají rádi tento typ pečiva.

Poznámka:
Z uvedeného množstvé jsou dva plechy pečiva.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".