Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Perníčky od kamarádky
(Rad)
recept číslo: 1696
pernime.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

650 g hladké mouky
100 g medu a 50 g másla (rozehřejeme ve vodní lázni)
250 g moučkového cukru
4 žloutky
7 lžic mléka
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce perníkového koření (hotové nebo směs hřebíčku, skořice, zázvoru, muškátového oříšku, nového koření, badyánu a anýzu)
 

Postup

Na vále vypracujeme těsto, dobře vypracujeme, aby bylo dokonale hladké.

Necháme v chladu odpočinout (v lednici klidně i několik týdnů, chutě a vůně se potom dokonale spojí - doporučuji, vyzkoušeno!).

Vyválíme placku o síle asi 5 mm a vykrajujeme tvary. Klademe na STUDENÝ plech (důležité, perníčky se pak neroztečou) vyložený pečicím papírem nebo vymaštěný.

Před pečením potřeme studenou vodou, po upečení rozšlehaným vejcem (kvůli lesku, pokud máte strach ze salmonely, jde vynechat). Zdobíme polevou.
POLEVA: 18 dkg prosátého cukru + 1 bílek - dlouho třeme, poleva musí být naprosto hladká a lesklá.

Názory čtenárů

Opravdu poklad! Jsou hned k jídlu a opravdu mizí rychle.
Ila dne 24.11.2014 20:04:12
já dávám dvě lžíce, lžičky by byly málo...
Maj dne 16.11.2007
Dvě lžíce perníkového koření? Nemá tam být lžičky? Nevím, ale zdá se mi to moc.
dne 3.12.2006
Vnoučata měla chuť na perníčky, tak jsem vyzkoušela tenhle recept a můžu jen souhlasit, byly moc dobré, nějaké jsem jim dala s sebou na hory a zbytek stačily sníst doma, takže jsem na uvítanou až přijedou upekla ještě jedny, slepuji je marmeládou a polévám čokoládou, což nemůžu udělat když jsou doma, berou mi je pod rukama.
babča dne 14.2.2006
Tak to je kutečně recept, který si hned založím, super lehoučké perníčky, těsto se nelepilo a ta chuť!!!! No, jaké byly, že? Ještě, že jsou hned měkké a můžu upéct další dávku. Děkuji!!!!
Inka dne 12.12.2005
Výborné, krásně napečené a ozdobené už jsou nachystané, už můžou přijít vánoce!!!!
Líba dne 23.11.2005
Tenhle recept dobře znám, peču podle něj perníčky už léta a vždy jsou hned měkké a taky hned snězené, jedna dávka nestačí.
Maj dne 11.11.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".