Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zeleninový salát pro gurmány*
(vde)
recept číslo: 169
labusal.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 hlávka salátu
4 rajčata
2 cibule
1 svazek ředkviček
250 g šunkového salámu
2 plátky bílé veky
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
Zálivka:
1 kelímek kysané smetany
1 lžíce nastrouhaného křenu
sůl
mletý pepř
1 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky

 

Postup

Jednotlivé listy salátu (hlávkový, ledový) pečlivě opereme, necháme okapat a nakrájíme na širší proužky. Také ředkvičky důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka, opraná rajčata nakrájíme na plátky. Šunkový salám (případně šunku nebo pečené drůbeží maso) nakrájíme na nudličky. Hlubší salátovou mísu vytřeme česnekem a všechny nakrájené suroviny v ní promícháme. Smícháme suroviny na zálivku. Veku si rozkrájíme na kostičky a opečeme na másle do zlatova. Jednotlivé porce salátu polijeme zálivkou a posypeme osmaženými kostičkami veky. Salát je určen na lehkou večeři. ?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".