Vepřové řízky naklepeme, po obou stranách osolíme a mírně opepříme a rozdělíme na poloviny tak, aby se do masa daly zavinout ostatní suroviny. Také řízky z kuřecích prsou naklepeme a rozdělíme na 8 kousků. Plátky sýra rozdělíme na poloviny.
Na vepřové maso položíme list špenátu, na to plátek sýra, plátek kuřecího masa a plátek slaniny. Pokud nemáme čerstvý špenát, lze použít zmražený listový špenát. Vše pevně zavineme a upevníme buď jehlou na závitky nebo převážeme silnější nití. V kastrolu rozpálíme sádlo a takto připravené roládky na něm opečeme po všech stranách. Vyjmeme je a udržujeme v teple. Ve výpeku zpěníme nakrájenou cibuli, mícháme kečup, trochu sladké papriky, podlijeme mírně vodou, promícháme, vložíme zpět závitky a pod pokličkou je dodusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme a opět udržujeme v teple. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vlahou vodou, promícháme a povaříme. Přidáme hrášek z konzervy, smetanu a necháme přejít varem. Vrátíme zpět roládky, prohřejeme a podáváme.
Vhodnou přílohou je rýže nebo třeba těstoviny promíchané s opečenou strouhankou.