Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Maďarská květáková polévka
(vde)
recept číslo: 1656
kvemad.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 středně velký květák
1,5 l vody
sůl
1 lžička sladké mleté papriky
zelená petrželka
30 g másla na jíšku
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce smetany.
 

Postup

Květák rozdělíme na menší růžičky, propláchneme a vložíme do osolené vody na polévku. Vaříme do poloměkka. Zatímco se polévka vaří, připravíme si poctivou řidší světlou domácí jíšku z másla a hladké mouky. Ke konci do ní přimícháme mletou papriku (ne dříve, aby paprika nezhořkla). Jíšku rozředíme vlahou vodou, rozmícháme, aby v ní nezůstaly žmolky, vlijeme do polévky, znovu promícháme a necháme povařit asi 10 minut. Zelenou petrželku jemně nakrájíme a spolu se smetanou přidáme těsně před koncem přípravy.
Poznámka:
Jde o jednoduchou, jemnou, zeleninovou domácí polévku.

Názory čtenárů

Této polévce dávám bod! Jednoduchá, z málo surovin a přesto velmi chutná.
Soňa dne 18.6.2011 09:51:04
Kdo má rád polévky, tak tuhle určitě ocení. Jen je třeba dodržet přesně postup i suroviny, aby byla krásně chuťově vyvážená. A nezapomenout na zelenou petrželku, bez ní to je úplně něco jiného.
Janka dne 1.9.2009 08:43:30
Tuhle polévku si opravdu jednou uvařte. Překvapí vás jednoduchostí a výbornou chutí.
Majka dne 1.11.2008 07:54:55
Když ji uděláte přesně dle popisu, je opravdu výborná, chuťově vyvážená!
Lenka K. dne 9.5.2008 14:15:49
Koupila jsem květák, protože byl v "akci". A pak jsem přemýšlela, co z něj uvařím. Našla jsem tuhle polévku a všichni byli nadšení. Je výborná.
Jarmila dne 14.5.2006
Skvělá, rychlá, .... není co dodat.
Iva dne 14.9.2005
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".