Nejdříve si připravíme těsto – vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme olej a přimícháme mouku promíchanou s kakaem. Těsto vlijeme do tukem vytřené a moukou vysypané formy a pečeme v troubě předehřáté asi na 170 stupňů C po dobu zhruba 15 minut. Poté ozkoušíme špejlí, zda je korpus upečený, vyjmeme z trouby a necháme zchladnout.
Šlehačku svaříme s čokoládou nalámanou na kousky, necháme vychladnout a potom ještě dobře vychladíme v ledničce. Po důkladném vychlazení čokoládovou smetanu dobře ušleháme.
Broskve nakrájíme na čtvrtky. Zchladlý korpus prořízneme, spodní část potřeme nízkou vrstvou krému, poklademe broskvemi, pokapeme mírně rumem, znovu potřeme krémem (malou část krému si odložíme na ozdobení povrchu dortu) a přiklopíme vrchní část korpusu. Povrch potřeme zbývajícím krémem a ozdobíme hoblinkami čokolády.