Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Kotlíková polévka s červeným vínem
(vde)
recept číslo: 163
kotlipo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g hovězího masa
100 g prorostlé slaniny
200 g cibule
2 lžíce oleje
250 ml červeného vína
1 stroužek česneku
500 ml masového vývaru
1 bobkový list
1 lžička tymiánu
sůl
200 g mrkve
2 paprikové lusky
4 lžíce zelené petrželky
rýže nebo těstoviny
 

Postup

Je to silná polévka, kterou můžeme podávát s rýží nebo s těstovinami. Rovněž je k ní dobrý čerstvý chléb.
Hovězí maso nakrájíme na kousky, slaninu na kostičky. Cibuli oloupejme a nakrájíme na plátky, Olej a slaninu silně zahřejeme ve velkém hrnci, ve kterém budeme vařit polévku. Potom přidáme maso a osmahneme je po všech stranách. Přidáme cibuli a opečeme do zlatova. Přilijeme vývar a víno. Oloupeme česnek, nakrájíme na plátky a přidáme do hrnce, také přidáme bobkový list a tymián, osolíme. Polévku přikryjeme a necháme vařit. Oloupeme si mrkev, nakrájíme na plátky a vaříme s ostatními surovinami v polévce. Poté přidáme paprikové lusky nakrájené na nudličky a vaříme je společně posledních deset minut. Postup přidávání surovin je vhodné dodržovat, protože jen tak jsou všechny suroviny správně měkké a nejsou rozvařené. Celková doba vaření polévky je 75 minut. Pokud chcete přidat do polévky rýži nebo těstoviny (jakýkoliv druh), můžete si je připravit zvlášt, hotové je dát do prázdného talíře a přelít horkou polévkou. Na osobu počítejte s 50 g rýže nebo těstovin.

Upozornění:
Tuto polévku většinou vaříme pro větší počet osob - tomu musíme přizpůsobit i množství surovin, Je vhodná i na chatu nebo chalupu, kde zvláště v jarním a podzimním období přijde vydatná horká polévka velice vhod. Lze ji nabídnout i návštěvám jako zajímavý druh vydatného pohoštění.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".