Plát masa (nemusí to být nutně bůček) potřeme solí a pepřem. Jablka oloupáme, rozkrojíme na čtvrtky, vyjmeme vnitřek a rozkrájíme na drobno. Sušené švestky nakrájíme na nudličky. Ovoce položíme na plát masa a pevně srolujeme. Roládu svážeme nití. Na pekáči si rozpálíme olej a roládu na něj rychle osmahneme ze všech stran. Poté ztlumíme příkon tepla, roládu podlijeme vývarem a při nížší teplotě necháme dusit do měkka. Kontrolujeme dušení a přiléváme vývar podle potřeby. Posledních 30 minut dušení podléváme častěji. Nakonec pečeme roládu 10 minut v odkryté nádobě. Celková doba dušení je asi 90 minut. Hotovou roládu vyndáme z pekáče a odložíme ji, aby nevychladla. Smícháme jogurt se Solamylem, vmícháme jej do šťávy a necháme vzkypět. Omáčku dochutíme podle potřeby.
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory nebo bramborová kaše, kompot z dušených jablek nebo salát z červeného zelí. Dobře lze použít i zbylou studenou pečeni. Nakrájíme ji na plátky, položíme např. na celozrnný chléb a potřeme pomazánkou připravenou z majonézy ochucené nastrouhanými jablky.
?