Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Těstovinový salát s tuňákem
(vde)
recept číslo: 16
testsan.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g těstovin
1 konzerva tuňáka
1 ananasový kompot )
1 velké jablko
100 g sýra Madeland

Marináda:
2-3 lžíce oleje
1 lžička hořčice
sůl bílý pepř
2-3 lžíce oleje od tuňáka
 

Postup

Nejdříve si uvařte těstoviny dle návodu na obalu - je vhodné je však nechat poněkud tvrdší než jaké se vaří jako příloha. Doporučujeme použít těstoviny většího rozměru a zajímavého tvaru. Po uvaření je přeceďte přes síto, prolijte studenou vodou a nechte na sítu odkapat a vychladnout.
Mezitím si v misce rozmačkejte vidličkou tuňáka z konzervy, oloupejte a nastrouhejte jablko. Přidejte odkapané těstoviny a všechny suroviny zamíchejte s marinádou a dejte do uležet do ledničky minimálně na dvě hodiny (lze nechat uležet i do druhého dne). Misku se salátem je vhodné přikrýt folií, aby neunikala vůně.
Poznámka: Lze použít jako lehkou a osvěžující večeři.

Názory čtenárů

Dala jsem jen 350 g těstovin, místo jedné lžičky horčice pořádnou lžíci a navíc ještě malou konzervu krájených sterilovaných žampionů, 2 nakrájené lahůdkové cibulky a dvě jemně pokrájená rajčata. Zlepší se chuť i barva.
Iva dne 15.7.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".