Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Utajené řízky
(vde)
recept číslo: 1594
kaparo.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

5 vepřových řízků (tenčích)
250 ml smetany ke šlehání
250 ml bílého vína
1 citrón
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kaparů
3 lžíce oleje
mletý pepř
sůl
hladká mouka
 

Postup

Řízky opláchneme, osušíme (nejlépe papírovou utěrkou), po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme olej a řízky na něm po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku přilijeme smetanu ke šlehání a přivedeme k varu, přidáme bílé víno, hořčici a jemně nasekané kapary. Opět promícháme, do omáčky vrátíme maso a jakmile omáčka i s masem začíná vřít, ztlumíme příkon tepla tak, aby pouze malinko pobublávala. Přikryjeme pokličkou a dusíme při téměř utajeném varu nejméně hodinu. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se maso nepřichytává ke dnu. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla, přidáme po kapkách citrónovou šťávu a případně přisolíme. Utajené řízky podáváme s rýží, můžeme ozdobit kolečkem citronu. Poznámka: Jako řada omáček i tato má druhý den ještě výraznější chuť a lépe voní.

Názory čtenárů

Moc dobre!
jana dne 5.8.2009 10:21:23
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".