Ve vyšší nádobě ušleháme žloutky, cukr, vanilkový cukr a olej. Potom přilijeme vlažnou vodu a citronovou šťávu, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce přimícháme tuhý sníh ze tří bílků. Těsto rozdělíme na 3 části – do tří nádob. Do jedné části vmícháme kakao, kávu a rum, do druhé části zašleháme meruňkový džem a poslední část necháme světlou. Do tukem vytřené a moukou vysypané formy na bábovku nejdříve nalijeme světlé těsto, potom těsto s meruňkovou marmeládou a nakonec těsto tmavé. Poté vidličkou nebo špejlí těsto lehce spirálovitě projedeme, aby se barevná těsta mírně promísila. Doporučuji dodržet pořadí těst, protože díky tomuto pořadí se těsto nejlépe promísí a vznikne efektní mozaika.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Když máme podezření, že by bábovka mohla být hotová, zapíchneme do ní špejli a po vyjmutí zjistíme, zda je suchá. Po vyjmutí bábovky z trouby ji necháme chvíli zchladnout a teprve potom ji vyklopíme. Pocukrujeme již až po vychladnutí.