Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Smažené rybí filé (pro začátečníky)
(vde)
recept číslo: 1571
smafi.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit
Funkce "Moje Recepty" je dostupná pouze zaregistrovaným uživatelům. Nápověda

Suroviny

500 g rybího filé
sůl
mletý pepř
hladká mouka
strouhanka
2 vejce
olej na smažení
citron
 

Postup

Většinou používáme rybí filé, které je zmraženo ve tvaru jednotlivých porcí (plátků ve tvaru čtverce). Při nákupu počítáme tak 1 až 2 kousky na osobu. Záleží na to, o jaké jde jedlíky. Ale koupíme ho spíše více, neboť smažené rybí filé lze jíst i studené.
Rybí filé necháme téměř rozmrazit, dle mého názoru je lepší ho rozmrazit při pokojové teplotě než v mikrovlnce, ale záleží, kolik na to máte času. Rozmrazování při pokojové teplotě trvá alespoň dvě hodiny. Poté porce filé opláchneme studenou vodou, necháme okapat a osušíme. Na osušení použijeme papírové utěrky (vyplatí se je koupit v různých slevových akcích). Každou porci masa osolíme po obou stranách a máme přitom na paměti, že rybí maso se solí více, než maso jiných druhů. Sůl vetřeme prsty do masa. Každý plátek lehce poprášíme mletým černým pepřem.
Do misek nebo hlubokých talířů si připravíme suroviny na obalování. Hladkou mouku (většinou jí spotřebujete méně, než čekáte) stačí dát do mělčího talíře, protože se v ní docela dobře obaluje. Vejce rozšleháme se špetkou soli v hlubším talíři, můžeme přidat i trochu mléka. Strouhanku si dáme do hlubší misky, protože se v ní lépe maso obalí a méně se strouhanky se vysype kolem. Nádoby si seřadíme v pořadí hladká mouka, vajíčko a strouhanka a v tomto pořadí také obalujeme. Při obalování ve vajíčku si pomáháme vidličkou, strouhanku, která se nalepí na filé, rukou dobře přitiskneme.
Smažíme, až když máme všechny řízky obalené. Pokud máme k dispozici fritovací hrnec, postupujeme podle návodu a řízky usmažíme do zlatova. Pokud smažíme na pánvi, nalijeme na ni asi 3 mm vrstvu oleje, necháme ji rozpálit a osmažíme po obou stranách.
Řízky podáváme teplé, ke každému přísluší plátek nebo dílek citronu. Jako přílohu můžeme použít brambory nebo bramborovou kaši. Vhodný je také selský bramborový salát, který má svěží nakyslou chuť (viz obrázek a recept č.1536).

Názory čtenárů

Pokud smažíme na pánvi, nalijeme na ni asi 3 mm vrstvu oleje => není to málo?
Jouda dne 5.4.2021 00:26:13
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".