Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Žampionová polévka s hráškem
(vde)
recept číslo: 1524
syrhra.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 velká konzerva žampionů (plátky)
1 velká konzerva zeleného hrášku
hrst sušených hub
sůl
mletý pepř
1 velká cibule
100 g másla
100 g anglické slaniny
zelená petrželka
4 plátky tmavého toustového chleba
100 g sýra na strouhání
1 masox
1 lžíce hotové světlé jíšky
 

Postup

Nejdříve si namočíme sušené houby do vody. Poté otevřeme konzervy a na sítku necháme okapat zvlášť hrášek a žampiony. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a jemně ji zpěníme na polovičním množství másla. Přidáme plátky žampionů a proužky anglické slaniny a orestujeme. Tuto směs zalijeme horkou vodou s masoxem, přidáme hrášek a namočené houby i s vodou. Jakmile se začne znovu vařit, přidáme asi lžíci světlé jíšky a povaříme asi 10 minut. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Toustový chléb si nakrájíme na kostičky, opečeme na druhé části másla, předáme na misku a ještě horký ho posypeme hrubě nakrájeným sýrem (ten se částečně na kostkách chleba roztaví). Nebo můžeme ještě krátce zapéct v mikrovlnce. Opečeným chlebem se sýrem posypeme polévku.
Poznámka:
Příprava polévky je rychlá, strávíme s ní maximálně 15 minut. Pokud chceme snížit její kalorickou hodnotu, vynecháme anglickou slaninu. Místo másla lze samozřejmě použít olej.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".