Všechny suroviny na těsto promícháme vařečkou – měla by vzniknout hladká, lesklá a hnědá hmota. Tu vlijeme do dortové formy, kterou jsme předem vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Pečeme asi 45 minut při 180 stupních C. Před vyjmutím z trouby odzkoušíme vpichem dřevěné špejle, zda je korpus propečený dobře i uprostřed. Hotový korpus necháme zchladnout ve formě.
Po zchladnutí ho vyjmeme z formy a rozkrojíme podélně na dvě poloviny. Jednu potřeme vydatně pomerančovou marmeládou s kousky pomerančové kůry a obě části zase spojíme.
Připravíme si čokoládovou polevu – do hrnečku, zahřívaného ve vodní lázni nalámeme čokoládu na vaření, přidáme cukr, tuk a kakao a vše necháme rozpustit. Promícháme. Když je hmota hladká, naneseme ji rovnoměrně na povrch dortu a trochu necháme stéci i po okrajích. Na ještě tekutou polevu položíme pro ozdobu tenká půlkolečka pomeranče a nitky pomerančové kůry (ty získáme z dobře omytého pomeranče pomocí škrabky na brambory).
Polevu necháme ztuhnout a podáváme.
Poznámky:
Lehký sváteční moučník pro ty, kteří nemají příliš v lásce máslové či šlehačkové krémy. Pomerančová marmeláda mu dodává pikantní chuť.