Králičí stehýnka spaříme horkou vodou, necháme okapat, osušíme, osolíme a posypeme kořením na králičí maso. Na rozpáleném oleji je opečeme po všech stranách a předáme do pekáčku, který jsme vytřeli kouskem másla. Zbylým olejem pokapeme maso, pokryjeme ho plátky anglické slaniny, pekáč přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme při teplotě asi 220 stupňů C, občas podléváme buď horkou vodou, nebo ještě lépe bílým vínem. Stehýnka v polovině pečení otočíme.
Zatímco se maso peče v troubě, připravíme si křenovou omáčku smícháním majonézy, bílého jogurtu a jedné vrchovaté lžičky křenu s jablky. Můžeme samozřejmě použít i čerstvý nastrouhaný křen, pokud ho máme k dispozici. Uvaříme si i brambory a hrášek. Ten vsypeme do vroucí vody, povaříme asi 2 minuty a zcedíme.
K téměř upečeným stehýnkům přidáme na hrubší kousky nakrájené kyselé okurky a nakládanou kapii a necháme ještě pár minut v troubě. Stehýnka servírujeme spolu se zeleninou, jako přílohu použijeme vařené brambory posypané zeleným hráškem.