Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Králičí stehýnka s křenovou majonézou
(vde)
recept číslo: 1516
rozkra.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 – 5 králičích stehýnek
sůl
koření na králičí maso (Avokádo)
olej
máslo
100 g anglické slaniny
4 kyselé okurky
2 – 3 lžíce nakládané červené kapie
3 lžíce majolky
2 lžíce bílého jogurtu
nakládaný křen s jablky
100 ml bílého vína
100 ml mraženého hrášku
brambory
 

Postup

Králičí stehýnka spaříme horkou vodou, necháme okapat, osušíme, osolíme a posypeme kořením na králičí maso. Na rozpáleném oleji je opečeme po všech stranách a předáme do pekáčku, který jsme vytřeli kouskem másla. Zbylým olejem pokapeme maso, pokryjeme ho plátky anglické slaniny, pekáč přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme při teplotě asi 220 stupňů C, občas podléváme buď horkou vodou, nebo ještě lépe bílým vínem. Stehýnka v polovině pečení otočíme.
Zatímco se maso peče v troubě, připravíme si křenovou omáčku smícháním majonézy, bílého jogurtu a jedné vrchovaté lžičky křenu s jablky. Můžeme samozřejmě použít i čerstvý nastrouhaný křen, pokud ho máme k dispozici. Uvaříme si i brambory a hrášek. Ten vsypeme do vroucí vody, povaříme asi 2 minuty a zcedíme.
K téměř upečeným stehýnkům přidáme na hrubší kousky nakrájené kyselé okurky a nakládanou kapii a necháme ještě pár minut v troubě. Stehýnka servírujeme spolu se zeleninou, jako přílohu použijeme vařené brambory posypané zeleným hráškem.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".