Nejdříve utřeme změklé máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem, poté postupně přidáváme vejce jedno po druhém. Citronovou a pomerančovou kůru, prášek do pečiva a solamyl smícháme s moukou a po lžících vmícháme do máslové hmoty. Připravíme si větší bábovkovou formu, kterou si vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme a bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 175 až 190 stupňů C. Pečeme asi hodinu.
Upečenou bábovku vyklopíme, formu vymyjeme a utřeme, bábovku vrátíme zpět a na několika místech propícháme špejlí. Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu s kůrou a s cukrem a polovinu tekutiny nalijeme na bábovku. Poté bábovku vyklopíme, opět propícháme z druhé strany a polijeme zbývající tekutinou. Bábovka má pro nás netradiční chuť.