Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Čokoládové lanýže
(Jit)
recept číslo: 1472
ss.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 libra (454 g) dobre hořké čokolády
hrnek (250 ml) smetany ke šlehání
1/4 hrnku dobrého alkoholu (grand marnier nebo koňak)

Na obalení:
kakao nebo
moučkový cukr nebo kokos nebo
hrubě nakrájené ořechy

 

Postup

Zkusila jsem je letos poprvé, ještě nejsou vánoce a už jich je tam jenom pár. Dobrou hořkou čokoládu tzv. ohlíme ostrým nožem (vlastně krouhame jako zeli) a dáme ji do mísy. V kastrole si ohřejeme skoro do varu (pozor nevarit) hrnek šlehačky a vylijime na čokoládu. Necháme asi dvě tři minuty stát a pak smícháme do hladka. Poté přidáme čtvrt hrnku dobrého alkoholu. Vše umícháme a dáme přikryté alespoň na čtyři hodiny do ledničky. Potom lžičkou namočenou v horké vodě vykrajujeme válečky, které obalíme buď v prosátém kakau, nebo v moučkovém cukru, nebo můžeme použít kokos či nahrubo nakrájené ořechy. Válečky vkládáme do papírových košíčků na bonbony a uskladníme je v ledničce až do podávání.

Poznámka:
Recept je od Jitky, která ho napsala do diskusního fóra. Zkušenost s ním zatím nemám, ale zdá se, že se na přípravě čokoládových lanýžů nedá nic zkazit. Snad jen není jasné, jak velký hrnek se má použít.

Názory čtenárů

Dělám je také tak, ale neobaluji, kuličky nechám ztuhnout a následně namáčím do rozpuštěné čokolády.
Hanka dne 10.10.2008 09:58:29
Výborné!Použila jsem 80% čokoládu a lanýže neměly chybu.
dne 27.11.2006
omlouvam se hrnek = 250ml
Jitka
dne 22.12.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".