Nejprve smícháme mouku, oba cukry, sůl a mleté mandle. Poté přidáme nasekaný tuk, vejce a šťávu z jednoho citronu. Těsto prohněteme, vytvoříme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu alespoň 30 minut odpočinout.
Na pomoučeném válu vyválíme plát o tloušťce asi 7 mm a rádýlkem ho rozkrájíme na tyčinky. Ty přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Z dobře omytého citronu nastrouháme kůru a použijeme ji na zdobení. Z citronové šťávy a moučkového cukru utřeme hustou polevu a tyčky do ní namáčíme. Povrch polevy posypeme nastrouhanou citrónovou kůrou.
Poznámky:
Tyčinky mají svěží, výraznou chuť citronu.