Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Játra s mandlemi
(vde)
recept číslo: 1458
krujam.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

500 g vepřových (krůtích) jater
1 lžička Solamylu
sůl
3 lžíce oleje
1 pórek
2 paprikové lusky (různé barvy)
1 malá cibule
1 mladá kedlubna
100 g loupaných pražených mandlí
2 lžíce omáčky
1/2 lžičky zázvoru
1 lžička octa
špetka soli
trochu cukru
200 ml vývaru z kostky
 

Postup

V misce si rozmícháme Solamyl s jednou lžící vody. Játra nakrájíme na tenké plátky, mírně je osolíme a promícháme s máčeným škrobem tak, aby se směsí obalila.

Necháme je chvíli v chladnu a zatím si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Nemáme-li k dispozici mladou kedlubnu, můžeme použít cuketu nebo spodní řapíky z pekingského zelí. Pórek nakrájíme na kolečka, paprikové lusky na kostičky, cibuli a kedlubnu také na kostičky. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a osmažíme na velmi malém množství tuku. Protože vlastní tepelná úprava je velmi rychlá, vyplatí se mít všechny suroviny nakrájené a připravené na mističkách.

Na hlubší pánvi si rozpálíme trochu oleje a rychle na něm osmahneme játra. Jakmile změní barvu, přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a mandle. Všechno dobře promícháme, zalijeme vývarem, přidáme sojovou omáčku promíchanou se zázvorem a dochutíme solí, cukrem a octem. Opatrně znovu promícháme a asi po pěti minutách odstavíme ze zdroje tepla. Podáváme s rýží.

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".