Řízky lehce naklepeme po obou stranách. V misce smícháme pomerančovou šťávu s bílým vínem, sojovou omáčkou, zázvorem, pepřem, prolisovaným česnekem a 1 lžící oleje. Do této směsi ponoříme připravené řízky a trochu promícháme, aby se obalily po všech stranách marinádou. Odložíme do chladna alespoň na půl hodiny, ale klidně i na pár hodin.
Řízky vyjmeme z marinády a necháme trochu okapat. V kastrolu si rozpálíme zbývající tři lžíce oleje, každý řízek na něm po obou stranách rychle osmahneme a vyjmeme. Do výpeku přilijeme asi polovinu marinády a promícháme, oddělíme drobky přichycené ke dnu. Řízky do kastrolu vrátíme, ztlumíte příkon tepla, kastrol přikryjeme pokličkou a maso dusíme do měkka. Občas podlijeme zbývající marinádou, pokud se jí nedostává, tak bílým vínem. Když je maso měkké, vyjmeme je z kastrolu a udržujeme v teple. Do šťávy z pod masa vmícháme granulovanou jíšku (pokud nemáme, nahradíme ji hladkou moukou a lžičkou másla). Přidáme Vegetu, dobře promícháme a necháme 2 až 3 minuty provařit. Touto šťávou poléváme maso a ozdobíme ho plátkem pomeranče. Vhodnou přílohou jsou brambory na bšechny způsoby - na obrázku opečené, posypané jemně nakrájenou pórkovou natí.