Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Vepřová roláda s jablky
(vde)
recept číslo: 1454
maroja.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Plát vepřového masa na roládu
400 mletého vepřového masa
2 lžíce zakysané smetany
1 stroužek česneku
10 sušených švestek
1 velké jablko
sůl
pepř
 

Postup

Plát masa (může to být i bůček) po obou stranách osolíme a opepříme. Do mletého masa přidáme sůl a mletý pepř, prolisovaný česnek a postupně do něj rukama zapracujeme smetanu. Nakonec přidáme na drobné kostičky nakrájené oloupané jablko a nakrájené sušené švestky. Touto směsí rovnoměrně potřeme masový plát (kraje necháme volné), zavineme ho do rolády a svážeme pevnou nití. Roládu rychle po všech stranách opečeme, poté ji podlijeme trochou vlahé vody, přikryjeme a dáme péct do trouby. Pečeme asi při 200 stupních C – doba pečení záleží na velikosti rolády. Úplně před koncem pečení ji odklopíme a necháme vytvořit kůrčičku. Podáváme ji s bramborovou kaší. Dobře chutná i studená s chlebem.

Názory čtenárů

No prostě skvělé. Chuť tohoto pokrmu nemůžu k ničemu, co jsem doposud jedla, přirovnat.
Dra. dne 25.6.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".