Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Chlupaté kuřecí řízky
(vde)
recept číslo: 1421
chlupkur.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

8 horních kuřecích stehen
100 g smažených bramborových lupínků
200 g tvrdého sýra
2 lžičky oblíbené kořenící směsi (barbecue)
2 vejce
sůl
 

Postup

Kuřecí stehna opláchneme, osušíme a lehce potřeme solí. Sáček s bramborovými lupínky propíchneme několikrát jehlou a potom válečkem rozdrtíme lupínky na malé kousky, aniž bychom sáček s lupínky otvírali. Poté je rozmačkané vysypeme do mísy. K nim přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a promícháme. V jiné misce rozšleháme vejce s kořenící směsí. V této směsi namočíme kuřecí maso a ve druhé misce ho obalíme směsí s bramborovými lupínky. Protože směs nedrží příliš dobře, rukou ji na maso důkladně přitiskneme a obalené maso vložíme do suchého pekáče nebo vysoké zapékací misky. Pečeme (opravdu nasucho) v troubě rozpálené asi na 200 stupňů C po dobu asi 50 minut. Na mase se utvoří křupavá a chutná kůrčička, uvnitř maso zůstává šťavnaté. Podáváme ho s bramborem či s bramborovými hranolky a čerstvou zeleninovou oblohou.
Poznámka:
Inspiraci k tomuto receptu jsem našla na stránkách Koření od Antonína (viz odkaz www.koreni.cz). Tam je doporučována jejich směs koření na barbecue. Já jsem použila jako náhradu grilovací koření, které jsem našla doma.

Názory čtenárů

TROJKOMBINACE CORN-FLAKES+LUPÍNKY+KŘUPKY A SÝR BYLA OPRAVDU SKVOSTNÁ. OBALOVALA JSEM KRŮTÍ PRSA A JAKO PŘÍLOHU JSEM DÁVALA PEČENÉ BRAMBORY A ZELNÝ SALÁT.
Maj dne 9.1.2007
Dnes jsem místo brambůrek dala křupky. A nevím, jest-li se mi to tak povedlo, nebo to bylo křupkymy. No prostě to bylo skvělé.
Dra. dne 19.7.2006
Opravdu výtečné, včera jsem to udělala k večeři. Jen jsem měla při pečení stále pocit, že to musím něčím podlít, ale opravdu se nemusí.
Dra. dne 29.6.2006
Znám, dělávám hlavně se zeleninovými saláty. Někdy do rozmačkaných corn-flakes přidávám nastrouhaný sýr.
Maj dne 12.4.2006
Výborné. Dobrá je i obměna, kdy brambůrky nahradíte rozmačkanými arašídovými křupkami. Jen doporučuji samotné kuře ještě před obalením trochu nasolit.
JO dne 8.4.2006
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".