Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Prdelačka
(vde)
recept číslo: 1420
prdela.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 jelítko
3 brambory
4 stroužky česneku
pepř
sůl
majoránka
1 l vývaru
 

Postup

Očistíme si brambory a česnek. Připravíme si vývar, dáme do něj vařit na kostky nakrájené brambory. Z jelítka odstraníme obal, rozkrájíme jej na kousky, přilijeme část vývaru a rozmačkáme ho vidličkou na kaši. Tu vlijeme do vývaru s bramborami. Podle potřeby přisolíme, přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Povaříme asi 10 až 15 minut a podáváme. Můžeme posypat zelenou natí.

Názory čtenárů

??? umí někdo prdelačku z opravdové vepřové krve ????
Lumír dne 1.3.2013 19:25:11
Ahoj.Tuto polévku lze vylepšit přidáním pokrájeného plátku krvavé tlačenky.Také ji dělávám z červeného prejtu.Přidávám ale jen vařené,předem namáčené kroupy,brambory ne,ovšem jak komu chutná,že?Jinak je to ňamka :)
Tomáš dne 21.10.2012 23:06:46
Máme moc rádi prdelačku a musíme v ní mít kroupy a brambory. Je to na oblasti a chuti.
Ajina dne 26.3.2012 14:11:07
Souhlasím, do prdelačky patří kroupy a ne brambory!
T. dne 4.4.2010 19:15:57
¨no jako velmi dobré ja jsem na prdelačky odborník a co vy???????

irenka fojtíková dne 8.3.2008
A co je jelito??? V jelitu jsou kroupy!!!!
dne 21.2.2008
Přeci do prdelačky patří kroupy a né brambor!!!
lomačka dne 20.2.2008
Vypadá to dobře. Asi to zkusím.
J. Hamalová dne 9.10.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".