Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Koláč s tuňákem a pórkem
(vde)
recept číslo: 140
koltunak.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
125 g tuku (Hery)
špetka soli
100 ml vody

Náplň:
2 konzervy tuňáka
2 pórky
200 g strouhaného sýra
2 vejce
mléko
sůl
pepř

 

Postup

Nejdříve si připravíme těsto smícháním výše uvedených surovin a jejich vypracovaním na vále. Z těsta vyválíme placku trochu větší, než je průměr kulaté formy na koláče a vložíme ji do vymaštěné formy tak, aby pokryla i zvýšené okraje formy. Pórek si očistíme a nakrájíme na kolečka. Polovinu nakrájeného pórku poklademe na těsto, na něj rozdrobíme tuňáka a přikryjeme druhou polovinou pórku. Zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme vejci rozšlehanými v mléce se solí a pepřem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Dá se jíst jak horký - je krásně voňavý a křupavý, tak i studený.

Názory čtenárů

Po letošní dovolené s velkou bandou kamarádek a známých, kam jsem tento koláč (resp. 2 velké plechy) přivezla jsem tento recept rozdala snad padesáti lidem a všem strašně moc chutnal. Zařadil se mezi top ten našich oslav a slezin. Bery
dne 4.10.2005
V Tescu na Národní dělají pizzu s tuňákem, je to něco podobného (nedělají tam klasickou tenkou pizzu), ale místo pórku tam dávají cibuli. Taky neskutečná mňamka.
Klára dne 15.10.2003
Opravdu moc dobrý, jen jsem přidala sardinky a krabí tyčinky.
Renata dne 14.10.2003
Zkusila jsem, od té doby můj syn se po něm může utlouct (miluje tuňáka v jakékoli podobě). Dělám ho na velký plech, nevím, jak chutná studený, ještě u nás nestihl vychladnout. Měla jsem s ním úspěch i na oslavě narozenin.
Bery dne 9.9.2002
Je?tě lep?í je posypaný strouhanou Nivou.
dne 12.2.2002
Teda studený je ještě lepší, než teplý!
dne 2.11.2000
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".