Uvařené brambory (spíše drobnější) nakrájíme na plátky, papriku opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme rozmražený hrášek a sterilovanou kukuřici, tuňáka z konzervy rozděleného na kousky a olivy pokrájené na poloviny. Štávu ze sterilované kukuřice a tuňáka nevyléváme - asi jednu osminu z ní použijeme na přípravu zálivky na salát. Přidáme do ní olej, ocet, kečup, hořčici, sůl, prolisovaný česnek a pepř. Zamícháme a zálivku promícháme s ostatními surovinami. Salát necháme v pokojové teplotě krátce odpočinout (trochu se rozleží) a podáváme. Kdo chce k salátu přílohu, může použít cokoliv. Listy čínského zelí, tousty, chléb...
Upozornění: při nákupu tuňáka v konzervě si zjistěte o jakou konzervu jde. Podezřele levné konzervy obsahují sice maso z tuňáka, ale ve formě velmi drobných kousků (skoro nití) a nejsou pro přípravu tohoto salátu vhodné.
?