Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Zeleninový salát s tuňákem
(vde)
recept číslo: 139
bratun.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

1 konzerva tuňáka
6 zelených oliv bez pecek
150 g zmraženého hrášku
280 g sterilované kukuřice
1 paprika
500 g brambor vařených ve slupce
1 lžíce oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička ostré hořčice
1 lžíce kečupu
česnek
sůl

 

Postup

Uvařené brambory (spíše drobnější) nakrájíme na plátky, papriku opláchneme a nakrájíme na nudličky. Přidáme rozmražený hrášek a sterilovanou kukuřici, tuňáka z konzervy rozděleného na kousky a olivy pokrájené na poloviny. Štávu ze sterilované kukuřice a tuňáka nevyléváme - asi jednu osminu z ní použijeme na přípravu zálivky na salát. Přidáme do ní olej, ocet, kečup, hořčici, sůl, prolisovaný česnek a pepř. Zamícháme a zálivku promícháme s ostatními surovinami. Salát necháme v pokojové teplotě krátce odpočinout (trochu se rozleží) a podáváme. Kdo chce k salátu přílohu, může použít cokoliv. Listy čínského zelí, tousty, chléb...
Upozornění: při nákupu tuňáka v konzervě si zjistěte o jakou konzervu jde. Podezřele levné konzervy obsahují sice maso z tuňáka, ale ve formě velmi drobných kousků (skoro nití) a nejsou pro přípravu tohoto salátu vhodné.

?

Názory čtenárů

Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".