Nabízíme


Počet přístupů

pocitadlo
Povidlová bábovka s oříšky
(vde)
recept číslo: 1360
povbab.jpg
Boduj Posli recept emailem Vytiskni recept Názory Není dostupné, musíte se přihlásit

Suroviny

4 vejce
2 vrchovaté lžíce povidel
150 g Hery
100 g cukru krupice
160 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
½ prášku do pečiva
hrst nasekaných vlašských ořechů
 

Postup

Źloutky, cukr, tuk, povidla a vanilkový cukr šleháme, až vznikne hladký a hustý krém. Do něj přidáme tuhý sníh z bílků a mouku s rozmíchaným práškem do pečiva. Nakonec přisypeme ořechy a promícháme. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní rovnoměrně rozložíme (více nahrneme k vnějšímu okraji bábovky). Bábovku vložíme do trouby rozehřáté na 190 stupňů C a pečeme asi půl hodiny. Jakmile se začíná mírně oddělovat od okrajů formy, ozkoušíme špejlí, zda je propečená i uvnitř. Po vyjmutí z trouby ji necháme asi deset minut stát ve formě a teprve poté ji vyklopíme – nejlépe na mřížku nebo síťku, aby rovnoměrně vychladla i zespodu. Před podáváním ji pocukrujeme, případně polijeme bílou polevou.
Poznámka:
Pozor na kalorie, bábovka obsahuje dost tuku i cukru a příchuť oříšků vás bude svádět k ochutnání dalšího a dalšího kousku!

Názory čtenárů

Bábovka je výborná, díky za recept. Někdy jí poliji ještě polevou
JINDRA dne 26.11.2004
pro murku,
na www.labuznik.com stoji:
Psaní komentářů k článkům je od nynějška povoleno pouze registrovaným uživatelům a všechny nevhodné příspěvky jsou automaticky mazány.

nebylo by to spatne udelat s murkou



marie dne 14.6.2004
Taky občas mrknu do Labužníka. Jsou tam dobré recepty, to je fakt. ALE - chyby jsou tam zrovna tak. Prostě nejsme stroje, každý je omylný a žádný učený z nebe nespadl. Malá rada - ignorujte popichování a ono to dotyčnou osobu přestane bavit.
Lenka dne 14.6.2004
Hele můrko už mě neštvi, dej si u vás v Plzni pivo a dej pokoj, nebo tě plácnu plácačkou na mouchy;-)). Je zcela zjevné, že tvoje názory tady nikoho nezajímají.
čoudek dne 11.6.2004
Takže zase chyba.
můrka dne 8.6.2004
A kam se dávají ta povidla?
Dagmar dne 7.6.2004
Povidla se tam dají hned na začátku a šlehají se s tukem a cukrem. Zapomněla jsem je tam připsat, omlouvám se.
Česká hospodyňka dne 7.6.2004
Váš názor:
Kontrolní kód* - třetí písmeno abecedy:
Podpis:


* Kontrolní kód je nutné zadat jako ochrana proti "spam robotům".